Najnovije novosti

26.03.2017 19:51    Teme BiH   0 Evo zašto Bosna nikad neće biti Njemačka Ne tako davno su mediji prenijeli vijest da je neki državljanin Bosne i Hercegovine napravio kaos u jednom auto servisu u Frankfurtu, nakon čega je uhićen, a zatim mu je napisana kazna u visini 50.000 eura.
26.03.2017 19:41    Nogomet   0 Ovo bi bila idealna reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo Jeste li se ikada zapitali kako bi izgledala nogometna reprezentacija sastavljena od igrača koji su imali pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu?
26.03.2017 19:22    Novosti   0 (FOTO) Pobijediti mržnju: Nastavnica djecu vodi u džamije i crkve u Mostaru Posjeta crkvama i džamiji naučila me da nas naše razlike ne trebaju da razdvajaju, već trebaju da nas spajaju. Naučila sam da se svi trebamo družiti i igrati zajedno-, kazala je 11-godišnja Džana nakon posjete pravoslavnoj i katoličkoj crkvi, te džamiji u Mostaru.
26.03.2017 19:03    Ostali sportovi   0 ​Studentski odbojkaški klub Mostar na korak do povijesnog uspjeha: Studentice s 3:1 porazile Lukavac Studentski odbojkaški klub Mostar igrat će u finalu doigravanja za plasman u Premier ligu. Studentice su u polufinalu dva puta svladale ekipu ŽOK Smeč iz Lukavca.
26.03.2017 18:37    Novosti   0 Posao i društvene mreže: Slike i statusi koje ne biste trebali objavljivati Što je gore od lošeg životopisa? Fotografije s vaših društvenih profila, koje itekako mogu "ohladiti" poslodavca. Nadamo se da pazite što objavljujete na svom profilu te da imate pametno postavljene postavke privatnosti, jer je jedno novije istraživanje samo potvrdilo ono što već odavno znamo: svaki peti poslodavac provjerava kandidate na društvenim mrežama, a njih 50 posto to radi i nakon što zaposli nekog od njih. "Ono što smo otkrili jest da poslodavcima društvene mreže otkrivaju više negativnih, nego pozitivnih informacija o kandidatima", prenosi MSN. 61 posto poslodavaca takve je informacije iskoristilo kao "crvenu zastavicu". Tu spada 71 posto onih koji ne bi uzeli u obzir kandidata s neprimjerenim slikama, 69 njih koji bi isto to napravili za kandidata kod kojeg bi vidjeli negativne komentare o poslu i 60 posto njih koji bi jednako postupili s kandidatom, koji na svom profilu ima slike tulumarenja i alkohola. Samo njih 30 posto eliminiralo bi određenog kandidata zbog neprimjerenih komentara o društvenim i političkim problemima. Možda je vrijeme da još jednom pregledate svoj profil, posebno ako tražite posao...
26.03.2017 18:37    Crna kronika   0 Vozilo udarilo u zaštitnu ogradu na magistralnom putu od Mostara do Jablanice U mjestu Donja Jablanica na magistralnom putu M-17 oko 17 sati dogodila se prometna nesreća kada je automobil Audi prešao u suprotnu traku i udario u zaštitnu ogradu.
26.03.2017 18:33    Crna kronika   0 Sarajevo: Tijekom pljačke mijenjačnice naišli na policajca pa došlo do pucnjave Tri maskirane osobe danas oko 13:50 sati izvele su u mjenjačnici koja se nalazi u sklopu hotela Hollywood oružanu pljačku. U trenutku pljačke na mjestu događaja zatekao se policijski službenik koji je pokušao spriječiti razbojnike da pobjegnu.
26.03.2017 18:25    Novosti   0 (VIDEO) TRAGEDIJA U RINGU: 17-godišnji boksač preminuo na proglašenju pobjednika NOVA SMRT SPORTAŠA potresla je Veliku Britaniju i boksački svijet. Sedamnaestogodišnji boksač Ed Bilbey se nakon meča srušio u ringu i preminuo.
26.03.2017 18:16    Novosti   0 Italija uvodi 'zakon o menstruaciji'? TALIJANSKI parlament razmatra prijedlog zakona prema kojemu bi tvrtke zaposlenicama morale odobriti tri dana plaćenog dopusta svakog mjeseca, za vrijeme menstruacije.
26.03.2017 18:10    Crna kronika   0 Obitelj Vinka Žuljevića Klice nudi milijun kuna za informacije o njegovom ubojstvu OBITELJ i prijatelji Vinka Žuljevića Klice, kontroverznog poduzetnika ubijenog 3. svibnja 2014. godine u Sesvetama, javno su ponudili izdašnu novčanu nagradu u iznosu od milijun kuna za relevantne informacije o njegovom ubojstvu.
26.03.2017 17:32    Zdravlje   0 Ovako izgleda rak dojke ​Internetom je nedavno proletjela fotografija limuna u kutiji od jaja koja na jednostavan način prikazuje kako sve može izgledati rak dojke i kakve sve vidljive promjene na dojkama rak ostavlja. Fotografija je s pravom u jako kratko vrijeme privukla na tisuće ljudi jer prikazuje sve ono što žene uglavnom ne znaju. Možda bi realnije i šokantnije izgledalo da su umjesto limuna prikazane stvarne dojke, sa stvarnim simptomima, no nekako vjerujemo - limuni izgledaju manje benigno i kao takvi, više privlače da se fotografija zaista pogleda s velikom pozornošću i spremi na sigurno kao mini enciklopedija osnovnih činjenica koje svaka žena mora znati. I ona od 18 godina, a posebno žene u godinama.
26.03.2017 17:29    Novosti   0 McCain: Jako me brine potencijal konfrontacije na Balkanu Američki senator i predsjedavajući vijeća Senata za oružane snage John McCain izjavio je danas da je jako zabrinut zbog “tenzija, rivalstava i potencijala konfrontacije na Balkanu” i najavio da će SAD narednog tjedna ratificirati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. “To zahtijeva pažnju Europske unije, NATO i svih saveznika da pokušaju spriječiti neke od tih prijetećih i moguće prijetećih kriza”, rekao je McCain. On je istovremeno ukazao na značaj prijema Crne Gore u Alijansu izrazivši uvjerenje da će SAD slijedeće nedjelje ratificirati Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO. Tim povodom, McCain je prenio da mu je general Curtis Skaparoti, zapovjednik američkih vojnih formacija u Europi, rekao da bi eventualni neulazak Crne Gore u NATO bila “apsolutna katastrofa” kao i da bi posljedice toga mogle da “uzdrmaju regiju koja je ionako nestabilna”. Najavljujući proces glasovanja o članstvu Crne Gore u NATO za ponedjeljak, McCain je izrazio uvjerenje da će velika većina članova Senata to podržati. Kako je dodao, može se zamisliti kakav bi utjecaj imalo ako bi SAD odbile zahtjev Crne Gore za ulazak u NATO. Istovremeno, McCain je rekao da je “dobro poznato da su Rusi pokušali puč u Crnoj Gori kao i dobro je poznato da taj puč nije uspio”. Takođe je podsjetio da je za stjecanje prava na članstvo u NATO-u potrebno da se prođe jako dug proces. Crna Gora je “mala zemlja, ali geografski to je veoma interesantno mjesto”, rekao je McCain.
26.03.2017 17:24    Novosti   0 Čitlučka policija uhvatila tri opasne džeparošice koje su serijski krale hodočasnike u Međugorju Nakon serije prijava za dzeparenje u krugu Crkve sv. Jakova u Međugorju u posljednja dva dana, pripadnici PP Čitluk uhitili su tri Romkinje. Kako doznaje Pogled.ba, riječ je o profesijonalnim dzeparošicama- Bahiri Hrustić iz Novog sarajeva, Safeti Hamidović iz Zenice i Samiri Bajramović, rođenoj u belgijskom Antwerpenu. Vozač im je bio mostarski taksista s bijelim passatom...
26.03.2017 16:44    Obitelj   0 Pismo jedne majke svojem djetetu:Možda će se, kad odrasteš, sve ovo činiti kao ružan san Najdraža moja djevojčice, ovo gore tvoja je prva slika. Nisi imala još ni 1 cm, ali srce ti je tako lijepo i glasno kucalo da sam se sva naježila i nisam mogla vjerovati da rasteš u meni.
26.03.2017 16:18    Novosti   0 Koliko će vam država uzimati novca po novim zakonima? Predložena zakonska rješenja predviđaju smanjenje zbirne stope doprinosa sa sadašnjih 41,5 posto na 33 posto. No, s druge strane proširuju osnovicu za obračun doprinosa. To znači: Osim plaće, bit će oporezovane i naknade za obrok, prijevoz i regres. Neoporezivi dio dohotka iznosio bi do 700 KM mjesečno. Naredna dva platna razreda su od 700 do 1500 gdje se porez plaća 10 posto. Na više od 1500 KM porez će, ukoliko zakoni dobiju podršku, iznositi 20 posto. U Federalnoj vladi nova zakonska rješenja nazivaju "reformskim u skladu s europskom praksom". "Ovom prilikom nismo mogli ići u samoubilački potez da smanjivamo stope više od 33 posto da ne bismo ugrozili sadašnji princip funkciniranja. Što se tiče poreza na dohodak, tu ima novina. Nema više neoporezivih primanja u Federaciji. Naknade kao što je kod nas bio regres, prijevoz, naknade po ovim ili onim osnovama, trinaeste plaće - to više ne postoji i tako je i u našoj bližoj i daljoj okolini", kazala je Jelka Miličević ministrica finansija FBiH. Iako sindikati poručuju da lijepo zvuči podizanje neoporezivog dijela dohotka s 300 na 700 KM, skreću pažnju kako oporezivanem toplog obroka, regresa i prijevoza, prosječna plaća više neće biti 830, već više od 1000 KM i u cjelosti će biti oporezovana. Ovo bi u konačnici moglo predstavljati značajno smanjenje plaća. "Smanjenje doprinosa, odnosno nema nikako doprinosa za poslodavce, 33 posto plaće treba da plati radnik. I kakav je to neutralan efekat ukoliko će taj topli obrok više ga nema, ako prijevoza nema, regresa nema, i na to sve nema treba još radnik da dobije nižu plaću. Kakav je to neutralni efekt'', pitao je Vladu Ismet Bajarmović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH. Protiv malverzacija pojednih poslodavaca koje su plaće isplaćivali kroz neporezivi dio, Vlada se treba boriti inspekcijom, a ne udarom na radnike, poručuju u sindikatima Stav sindikata odranije je poznat. Oni traže skidanje poreza sa plaće do 1000 KM koliko će sada iznositi prosječna plaća sa proširenom osnovicom. Nisu isključili ni mogućnost prosvjeda, ako Vlada nastavi istrajavati na zakonskim rješenjima. Slično misle i u Udruženju poslodavaca - 80 posto gospodarskog sektora će biti pogođeno, plaće do 500 maraka ima preko 170.000 radnika. Sve analize udruženja kažu kako će primjena poreza na dohodak za federalni proračun značiti 50 do 60 milijuna KM, ali i dodatni pritisak na cijenu rada, koja će se naplaćivati od zaposlenika i poslodavaca. "Točno je da više ne postoji obveza plaćanja doprinosa od strane poslodavaca nego je sada sve prebačeno na teret radnika. Bojim se da se ne može govoriti o neutralnoj reformi, jer će doći do većeg zahvatanja. Mi pozivamo Vladu da se smanje stope ova dva zakona i očekujemo da Vlada predoči javnosti točne obračune koji će dokazati kako ovo nije na štetu radnika ili poslodavaca, što tvrde'', rekao je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca. Od 15 zakonskih propisa koje je donijela Vlada u aktualnom mandatu nijedan se ne može nazvati istinski reformskim, slažu se i poslodavci i sindiklaisti. Takođe napominju da je jasno da MMF želi stabilan proračun koji će redovno servisirati kreditne obveze, i ovaj put prema prijedlogu Vlade preko leđa radnika i poslodavaca.