Podijeli događaj

Narodno pozorište u Mostaru premijerno će redstaviti novi predstavu  „To“ prema tekstu Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme. 

Glumačku postavu čini ansambl NPM-a, i to: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Goran Lozo. Scenografiju predstave radi Vesna Režić, a kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec.

Radnja drame smještena je na periferiju grada, junaci su ljudi sa životne margine. U prvi mah, čini se da je ovo drama o krvnoj osveti, ali uskoro na vidjelo izbija njen univerzalistički karakter, gdje kafana predstavlja simboliku tamnice i zatočeništva ljudskog roda u njegovom životu.

Premijera predstave „To“ planirana je 21. linja 2019. godine, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar s početkom u 20 sati.

Prva repriza predstave je već narednog dana 22. lipnja, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati i 28. linja od 20 sati, priopćili su iz NPM-a.