Podijeli događaj

Udruga roditelja Naša djeca 2014. s partnerima SPES i  udrugom Moj grad organizira javnu tribinu pod nazivom „Zajedno za sigurno djetinjstvo naše djece“ u srijedu 16.5. od 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača - Mostar.

Na tribini će govoriti u ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ Emina Jusufbegović, iz Centra za socijalni rad Mostar Tomislav Pupić, Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ Zoran Tipurić, voditeljica Centra za djecu i mlade SPES Mostar Mirjana Vlaho te iz Centra zdravih navika diplomirani psiholog Vedina Kurtović Ajanović .

Zamišljena kao interaktivni događaj, tribina ima za cilj predstaviti fenomen vršnjačkog nasilja s više gledišta.  Govorit će se o raznim oblicima nasilja, prenijeti iskustva s primjenom Međuinstitucionalnog protokola o postupanju u slučajevima nasilja u obrazovnim ustanovama HNŽ i predstaviti moguće preventivne aktivnosti.

Pozivaju se svi učenici, roditelji, ravnatelji, pedagozi i ostali zainteresirani na javnu tribinu „Zajedno za sigurno djetinjstvo naše djece“ s koje želimo poslati poruku kako je svaki oblik nasilja nedopustiv i štetan bez obzira jesmo li u ulozi žrtve, nasilnika ili promatrača i kako je nužna apsolutna povezanost između obitelji i institucije.