Podijeli članak

Tagovi

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, Rade Bošnjak i dekan Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ivan Vasilj potpisali su Sporazum o suradnji između ove dvije institucije. Supotpisnik sporazuma je i rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić. 

Potpisivanjem ovoga sporazuma Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K postao je nastavna baza Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.  

Sporazum se odnosi na poslovnu suradnju Zavoda i Fakulteta zdravstvenih studija koja će se ostvarivati kroz uzajamno povezivanje, zajedničko organiziranje simpozija, seminara i radionica; međusobnu suradnju i uključivanje u domaće i međunarodne projekte; razmjenu stručne i znanstvene literature;  razmjenu djelatnika Fakulteta i Zavoda kod ostvarivanja zajedničkih oblika suradnje; stručno i znanstveno osposobljavanje kadrova; suradnju u stručnim i znanstvenim projektima od obostranog značaja kako i druge oblike suradnje od zajedničkog interesa. 

"Naš Fakultet u svojoj nastavi ima kolegije na dodiplomskom i master studiju koji su vezani za tematiku zdravstvenog osiguranja. Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru već duže vrijeme imaju neformalnu suradnju. Drago mi je da smo zajednički radom došli do ovoga stupnja suradnje i da ćemo danas potpisivanjem Sporazum o suradnji naš odnos potvrditi u formalnom smislu i isti još više produbiti i intenzivirati", kazao je dekan Fakulteta zdravstvenih studija, prof.dr.sc. Ivan Vasilj. 

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, Rade Bošnjak je kazao da ga raduje što se na Sveučilištu sve više radi na praktičnoj nastavi i Zavod rado sudjeluje u tome, kroz iskustva i znanja iz prakse.

"Zavod na svom razvojnom putu od 2012. godine do danas kontinuirano radi na podizanju sustava zdravstva na veću razinu težeći ostvarenju jednog od strateških ciljeva Zavoda, a to je zadovoljstvo osiguranika. Da bismo mogli doseći svjetske standarde moramo stalno raditi na educiranju uposlenika, poboljšati kompetencije onih koji se bave ovom tematikom, donose odluke o zdravstvenoj zaštiti i u tom smislu je logično da se povezujemo s akademskom zajednicom i fakultetima koji nam mogu pomoći", objasnio je Rade Bošnjak, direktor ZZO HNŽ.

Rektor Tomić je istaknuo kako ga raduje činjenica da je nakon Sporazuma s Medicinskim fakultetom  potpisan i Sporazum o suradnji između Fakulteta zdravstvenih studija i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ koji je lider u brojnim inovacijama.  

"S ciljem integriranja kapaciteta Zavoda i Sveučilišta potpisivanje ovakvih sporazuma izuzetno je dobro i korisno. Želja nam je i cilj naše nastavne baze približiti europskim i svjetskim standardima koji zahtijevaju jaku povezanost teorijske prakse znanstveno istraživačkih institucija i praktična dostignuća, odnosno primjenu tih znanja u određenim institucijama", istaknuo je dekan prof.dr.sc. Tomić. 

Potpisnici sporazuma uvjereni su kako će njihova suradnja rezultirati višim stupnjem zadovoljstva osiguranika, radom za opće dobro i društveno odgovornim ponašanjem.