Podijeli članak

Zvonimir Boban napustio je Fifu kako bi se pridružio svojem bivšem klubu Milanu, objavila je Fifa na svojoj stranici. U svojem bivšem klubu bit će sportski direktor. 

"Jako je teško napustiti Fifu, ali slijedio sam svoje srce kad sam donosio ovu odluku. Milan je moja obitelji, a grad Milan i Italija su moja kuća. Želim pomoći klubu", rekao je Boban i dodao:  "Hvala predsjedniku Infantinu što mi je dao priliku nakon što je izabran 2016. godine. Počašćen sam što sam mogao raditi za Fifu i vratiti je na pravi put, daleko od skandala i narušenog imidža. Osjećam da sam pridonio promjenama u posljednje tri godine." 

Oglasio se i predsjednik Fife Gianni Infantino. 

"Ne mogu dovoljno zahvaliti Zvonimiru na svemu što je učinio za Fifu i nogomet u posljednje tri godine. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravile ne bi bile moguće bez njega. Jako će nam nedostajati, ali mu želim uspjeh u novom izazovu i voljenom klubu", rekao je Infantino. 

Legendarnog kapetana vatrenih u Milan je pozvao Paolo Maldini koji je postao tehnički direktor kluba. 

Boban bi u klubu trebao odnašati dvije funkcije. Bio bi sportski direktor, ali i svojevrsni politički lider zadužen za održavanje dobrih odnosa s ligom, talijanskim savezom, Uefom i Fifom.

Boban je za Milan igrao od 1992. do 2001. godine te je u 251 utakmici zabio 30 golova. Osvojio je četiri talijanska prvenstva, tri superkupa, a 1994. godine i Ligu prvaka. Navijači su ga jako voljeli, pa ne čudi da su gotovo jednoglasno zazivali njegov povratak u Milan.   

S druge strane, Milan je daleko od svojih slavnih dana. Posljednji su put prvaci Italije bili 2011., a zadnji put su Ligu prvaka osvojili 2007. Klub je danas u rukama američkog fonda Elliott Managementa.