Podijeli članak

Mostar je posljednjih godina često na naslovnicama zbog problema s odvozom smeća. Pitanje je hoće li se i kada riješiti taj problem, ali nije samo odvoz smeća problem grada na Neretvi. Grad je i bez toga problema sa smećem svojevrstan talac nikoga drugih nego svojih nesavjesnih građana, ali i komunalnih službi koje ne obajvalju svoj posao onako kako bi trebale.

Teško je sada nabrojiti sve ono što muči grad i građane Mostara, ali moramo spomenuti začepljene šahtove, nepropisna parkiranja, prljave i zapuštene zelene površine i na koncu izuzetno loše prometnice pune rupa, Iako velika većina građana u Mostaru brine za svoj okoliš, onaj drugi manji dio uvijek je u prvom planu jer svojim nesavjesnim postupcima svakodnevno izazivaju zgražavanja. Mjerodavni tako često ostaju gluhi i slijepi na apele i molbe brojnih građana, pa se Mostar biser Hercegovine polako pretvara u grad bezakonja, bar po onome što smo gore nabrojili. Neki to pokušavaju objasniti velikim prilivom stanovnika u Mostar, ali to nema veze s istinom, jer se kultura življenja stječe kroz život i na nju nema ekskluzivno pravo netko tko je samo rođen ovdje. Koliko ste se puta nanervirali zbog parkiranih automobila na trotoaru ili zbog bačenog smeća na mjesta koje nije predviđeno za otpad? Koliko puta ste ludjeli što je neko upalio sva četiri i otišao u kladionicu? Koliko puta ste se pitali tko lomi i ruši klupe po gradu?

U svijetu toga nema. Nema jer za to se u normalnom svijetu plaćaju kazne, a našeg čovjeka najviše boli kada ga se udari po džepu. Mjerodavni malo toga pokušavaju vratiti u normalu. Ipak da nije sve tako crno pojavio se Žućo, mrežna stranica na kojoj aktivisti šalju svoje primjedbe za sve ono što je loše u gradu što se tiče njegove čistoće, piše Hercegovina.in

Pozitivno je što su neke objave i potakle na akciju, ali mnoge još i nisu. Mi se također trudimo dio toga prenijeti na portal, pa ćemo to raditi i ubuduće, a vi koji brinete o gradu spavate li mirno? Žućo vas prati!!!