Podijeli članak

Obožavam gledati ove sjajne uspjehe od Zube i svih naših mladih skijaša... Sve tuđe mi je draže od mojih uspjeha! Bravo Zubo, bravo ekipa, poručila je na svom Twitter profilu Janica Kostelić (38) nakon drugog mjesta Filipa Zubčića (27) u austrijskom Hinterstoderu.

Filip je drugim mjestom u Austriji nastavio odličnu sezonu trećim postoljem ove godine. Najbolji hrvatski skijaš završio je utrku veleslaloma odmah iza Francuza Alexisa Pinutraulta (28) koji je pobjedom preuzeo vodeću poziciju u ukupnom poretku, dok je u poretku veleslaloma došao na drugo mjesto, navodi 24.sata. 

Zubčić (368) za njim zaostaje 20 bodova (388), a svega 26 bodova zaostaje (394) za vodećim Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom (25) koji je utrku u Austriji završio na trećem mjestu. Hrvatska tako ima ravnopravnog kandidata za Mali kristalni globus u veleslalomu dvije utrke prije kraja. 

Idući tjedan, 14. ožujka, veleslalomaši voze utrku u Kranjskoj Gori, a završni je obračun na finalu - nažalost, bez navijača zbog korona virusa - 21. ožujka u Cortini d'Ampezzo.