Podijeli članak

Zračna luka Rijeka ostvarila je povijesni rekord sa 180 tisuća putnika u prvih deset mjeseci ove godine i 4000 tona tereta te ukupno više od 5000 operacija, rečeno je danas na konferenciji za novinare u županijskoj upravi, javlja Hina.

O ostvarenim rezultatima te o uvođenju novih zračnih linija izvijestili su zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

Kako su istaknuli, u listopadu je prvi put obavljeno više od 1000 operacija u jednom mjesecu, a povećan promet prate i financijski rezultati, pa se očekuje da će Zračna luka Rijeka ove godine ostvariti više od 27 milijuna kuna prihoda.

Tri nove destinacije

Za sljedeću sezonu potvrđena su tri nova avioprijevoznika - TUI, Volotea i Lufthansa, koji će letjeti na tri nove destinacije - London Gatwick, Manchester i Marseille. 

TUI grupa će povezivati Rijeku s Londonom i Manchesterom zrakoplovima B737-800, kapaciteta 189 sjedala u razdoblju od 23. svibnja 2019. do 17. listopada 2019., svakog četvrtka. 

Volotea će povezivati Rijeku redovitom linijom za Marseille u razdoblju od 5. lipnja do 28. kolovoza 2019., svake srijede.

Potvrđen je i dolazak Lufthanse u ljetnoj sezoni 2019., kada će letjeti na redovitoj liniji za München, svake subote od 25. svibnja do kraja listopada.

Dvije redovite međunarodne zimske linije

Uz to, za sljedeću godinu potvrđen je i ostanak avioprijevoznika koji su uvedeni ove godine: Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven.

Iz Zračne luke Rijeka ističu i dvije redovite međunarodne zimske linije: za München koju održava Croatia Airlines i Düsseldorf, kompanije Eurowings.

Tu su, kažu, i domaće linije za Osijek, Split i Dubrovnik koje održava Trade Air. 

Za München se može letjeti svakog četvrtka, a za Düsseldorf četvrtkom i nedjeljom.