Podijeli članak

Nakon prvobitnog šoka bilo mi je lakše. Bože me oprosti, obitelji koja je slušala dijagnozu moje tetke gotovo mjesec dana sigurno je teško. Teta Iva sada je u bolnici na Križinama", kaže Tomislav Zorić, zagrebački odvjetnik koji je sve do jučer žalovao za svojom tetom.

Sve do jučer Zorić je žalovao za svojom tetom Ivom, za koju su mu javili da je preminula u splitskom KBC-u. A onda preokret. Njegova je teta živa, a preminula je druga žena koja je u KBC zaprimljena isti dan i greškom im je zamijenjen identitet.

"U ponedjeljak ujutro javljeno mi je da je umrla. Budući da nisam mogao iz Zagreba u Hercegovinu, organiziran je sprovod tamo. Nisam bio prisutan jer zbog mjera sigurnosti nisam mogao prijeći granicu ni napuštati Zagreb. Nije bila normalna situacija. Nije ni sad. Jučer je prvo bio šok, nevjerica. Mislio sam da sanjam", ispričao je Zorić za 24 sata.

Sada slijedi ekshumacija preminule žene, što će ići službenim putem. Zorić kaže da neće tužiti ni bolnicu ni Ministarstvo. "Izvanredne su okolnosti i mi se tako moramo ponašati. Zdravstvenim radnicima je najteže, greške se događaju. Ne zamjeram nikome, tamo je u nekoliko dana došlo puno starih ljudi, s demencijom. Mi možemo biti ljuti, a kad se čovjek malo ohladi i razmisli, hvala Bogu da nismo u Italiji ili Španjolskoj", rekao je Zorić za 24 sata.