Podijeli članak

Nije neko iznenađenje da je najskuplja momčad lige GNK Dinamo. Modri su u strašnoj formi i kod kuće, ali i u Europi i na korak su do europskog proljeća. Stoga mislim da će vrijednost Dinama još porasti nakon zadnje nadopune, jer tu nisu ukalkulirane pobjede nad Fenerbahčeom i Anderlechtom.

Dinamo vrijedi 50,05 milijuna eura i to je već brojka koja je vrlo respektabilna. Ta vrijednost procijenjena je na broju od 28 igrača, koliko ih Dinamo ima, piše Direktno.hr.

Na drugom mjestu je Rijeka koja vrijedi 23,3 milijuna eura, ali na bazi od svega 23 igrača, što znači da bi se Riječani mogli približiti i brojci od 30 milijuna da imaju igrača kao Dinamo.

Na trećem mjestu je Hajduk koji vrijedi 18,95 milijuna eura, ali u njihovom slučaju ta brojka može samo padati jer imaju očajnu sezonu.

Osijek Splićanima “diše za vratom” i vrijedi 16,5 milijuna eura, a Lokomotiva zatvara pet najboljih, a ujedno je posljednja ekipa koja vrijedi više od 10 milijuna, točnije 10,4.

Ako usporedimo ove vrijednosti sa klubovima iz okruženja, Crvena Zvezda je najbliže Dinamu i vrijedi 43,9 milijuna, ali na bazi od čak 31-og igrača, što nije zanemarivo.

Partizan je pak u razini Rijeke sa 21,45 milijuna. Slovenski Maribor vrijedi skromnih 12,8 milijuna i vjerujem da su bolji nego što to brojke pokazuju.

Kada su igrači u pitanju, odgovor na pitanje iz naslova glasi – Dani Olmo. Mladi Španjolac vrijedi 6,5 milijuna eura i najskuplji je igrač lige, a slijede ga još dva dinamovca, Teophile-Catherine i Ademi, svaki vrijedi po 4,5 milijuna.

Iza njih slijede redom, Heber, Gavranović, Gojak, Caktaš, Majer, Oršić i Moro. Iz navedenog vidljivo je da Dinamo ima čak osam igrača u top 10, što potvrđuje nadmoć maksimirskog kluba.