Podijeli članak

iAkademija pomaže mladima da uvećaju svoj poslovni IQ, a glavni potencijal regije su mladi obrazovani ljudi posvećeni radu i usavršavanju. „U cilju podizanja profesionalnog kapaciteta mladih na početku karijere, dodjeljujemo 25 stipendija za dvomjesečni paket on line tečajeva koji imaju za cilj da pruže znanja i tehnike neophodne pojedincu za preuzimanje aktivne 
uloge u pravcu razvoja karijere i/ili pokretanja vlastitog posla“-otkrila je Ana Ranitović, doktorant na Univerzitetu Oxford i autor iAkademije.

Mladi dobivaju paket on line tečajeva koji će ih opremiti "alatima uspjeha". To su vještine koje mogu pomoći svima da napreduju bez obzira na profesiju – njihove tečajeve su do sada prošli poduzetnici, programeri, znanstvenici, aktivisti, umjetnici, menadžeri i mnogi drugi. 

„Danas se od mladog čovjeka očekuje da osim stručnog znanja posjeduje i niz drugih vještina, poput umijeća pregovaranja, profesionalne poslovne komunikacije, uspješnog upravljanja vremenom, dobrih organizacijskih sposobnosti i drugih“-kazala je Ranitović te dodala:“ To su neki od "alata" koje je moguće steći sudjelovanjem u programu "Znanjem do uspjeha" - kandidati se mogu opredijeliti za jedan od ponuđenih modula koji nude specijalizirana znanja iz poduzetništva event menadžmenta, poslovnog pregovaranja, poslovne komunikacije i istraživanja tržišta“.

Kandidate će rangirati prema tri kriterijima. To su prosjek ocjena, ideja za razvoj karijere, odnosno biznis ideja, i društveni aktivizam.