Podijeli članak

Tagovi

I dok neki ljudi slomljeno srce liječe avanturama na jednu noć, drugi utjehu pronalaze u novoj vezi.

No često te veze neposredno nakon prekida nemaju blistavu budućnost i služe samo kao oporavak od prošle, piše Cosmopolitan. Naravno, nitko ne želi biti "partner za oporavak" jer bi i sam tako mogao ubrzo završiti slomljena srca, kada osoba koja je nedavno izašla iz veze preboli bivšu ljubav. A kako biste na vrijeme prepoznali da ste u takvoj vezi, u nastavku provjerite koji znakovi odaju da je netko s vama samo kako bi zaliječio slomljeno srce:

1. Stalno ponavlja kako to među vama nije ništa ozbiljno

Ako inzistira na tome da vaša veza nije ozbiljna, onda za to ima i dobar razlog. Dok vam ne potvrdi da je s vama spreman biti u ozbiljnoj vezi, nemojte se previše zalijetati kako ne biste same uskoro završile slomljena srca i tražile utjehu u nekom novom.

2. Očigledno još nije prebolio bivšu

Ako stalno spominje svoju bivšu (čak i u negativnom kontekstu) ili pak izbjegava bilo kakav razgovor o njoj, onda je očito još nije prebolio. A dok god pati za nekom drugom, ne može se u potpunosti predati vama.

3. Ne želi se emocionalno otvoriti

Ako ne priča o svojim osjećajima, onda vjerojatno ne želi ni ništa ozbiljno s vama već samo površnu avanturu.

4. Imate osjećaj da vas samo iskorištava za seks

Ponekad je dobro vjerovati svojim instinktima, a ako usto primjećujete i bilo koji drugi od navedenih znakova, vjerojatno vas osjećaj ni ne vara.

5. Čini vam se kako se sve prebrzo odvija

Ako je bio predugo u vezi, moguće je i da će se s vama ispočetka ponašati kao da ste ozbiljan par jer se na to navikao. No to ne znači nužno da s vama želi nešto ozbiljno, dapače, češće je pokazatelj da ste mu samo "djevojka za oporavak", piše Index.