Podijeli članak

Stanje s pandemijom koronavirusa u našoj zemlji iz dana u dan poprima sve bolje i bolje konture i kao rezultat poboljšanja dolaze i popuštanja svih mjera donesenih u cilju suzbijanja širenja COVID - 19 virusa. Paralelno s Bosnom i Hercegovinom situacija se poboljšava i u susjednim zemljama, Hrvatskoj i Srbiji koje će po svemu sudeći, vrlo izvjesno dočekati nastavak nogometnih prvenstava.

AU: B.B.

Situacija u BiH je zbog različitih mjera u Kriznim stožerima FBiH i RS kao i obično komplicirana, pa je iznad nastavka BH Telecom PL Lige veliki oblak neizvjesnosti. 

Trener HŠK Zrinjski Mladen Žižović za Pogled.ba kazao je kako je Zrinjski apsolutno za nastavak prvenstva, ali i dodao da je sigurnost nogometaša najvažnija.

"Neizvjesnost je zaista najgora stavka u ovom svemu" - kazao je trener Plemića i nadovezao se:

"Nadam se da će se ovakvo stanje što prije riješiti, te da ćemo dobiti određenu odluku šta će se dogoditi s našim ligom. Naravno da bismo i mi kao većina ostalih klubova voljeli da se PL nastavi te se nadam da će tako uskoro i biti. Najbitnije u svemu je da svi sudionici natjecanja,, najviše igrači, budu sigurni. Ukoliko nadležni organi to dozvole, mi ćemo sasvim sigurno biti u funkciji toga. Što se tiče nastavka mi se sportski nadamo i želimo ovo sve okončati na zelenom terenu. Smatram da je važno da se vodi briga o zdravlju igrača obzirom da su oni najviše ugroženi, ali evo, pandemija se polako smiruje i u narednim danima dolazi još popuštanja mjera. Nadam se da će biti donesena odluka kojom će biti zadovoljni svi klubovi u Bosni i Hercegovini" - kazao je Žižović.

HŠK Zrinjski nalazi se na trećem mjestu na premijerligaškoj ljestvici iza sarajevskog dvojca FK Sarajevo i FK Željezničar, a Plemići su i jedan od 4 tima koji su izborili plasman u polufinale Kupa BiH.