Podijeli članak

Nogometaši Zrinjskog sutra igraju na svom terenu meč trećeg kola Premijer lige BiH protiv bijeljinskog Radnika.

AU: B.B.

Zrinjski je u prošlom kolu poražen u velikom derbiju od gradskog rivala Veleža (2:0) i jasno je da se pobjedom protiv Radnika žele iskupiti svojim navijačima. Na današnjoj press konferenciji trener mostarskog tima, Mladen Žižović, jasno je poručio da su igrači fokusirani na meč protiv Radnika, te da žele pobjedu.

"Očekuje nas nova utakmica, moramo se što prije fokusirati i vratiti na pobjednički kolosjek. Doživjeli smo jedan neugodan i neprijatan poraz koji nam apsolutno nije trebao. Moramo izvući pouke i sutrašnjoj utakmici ostvariti pobjedu, te vratiti se na mjesto koje nam realno pripada. Što se tiče igračkog kadra imamo određenih problema koji nas prate prethodne dvije utakmice vezano za registraciju pojedinih igrača i nadamo se da će se to što prije riješiti i da će se pojačati konkurencija na svim pozicijama", rekao je Žižović i dodao.

"Što se tiče Radnika dobro ih poznajemo, pogotovo ja jer sam u tom klubu proveo jedan lijep period. Sigurno da će i oni doći ovdje da poslije lošeg starta u sezoni pokušaju da se oporave i uzmu ono što oni misle da im treba. Ipak, ubijeđen sam u to da ova ekipa ima kvalitet i karakter i da jedan poraz ne može utjecati na njih. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi Zrinjskog".

Bilo je i riječi o meču protiv Veleža, ali Žižović se nije previše želio osvrtati na to.

"Ne bih se previše vraćao na to. Izvukli smo pouke i vidjeli gdje smo griješili. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali jednostavno u nekom jeku tih napada primili smo gol koji je odveo meč u smjeru kojem to nismo željeli. Ne bih puno da se vraćam na to, okrećemo se i 100% smo fokusirani na Radnik koji ima u svojim redovima itekako opasnih igrača prema naprijed. Moramo biti pametni, svježi i odgovorni prema dresu koji nosimo i samo na takav način bez obzira tko kako se zove mora dati svoj maksimum na svakoj utakmici i treningu ako misle da igraju u ovom klubu. Svi zajedno se trebamo pogledati u oči, pogotovo u svlačionici i vidjeti da na nekim stvarima ne smijemo padati i ne smijemo dozvoliti luksuz u takvim mečevima koji nam itekako znače".

"Moramo biti svjesni da je apsolutno nemoguće nakon pet mjeseci neigranja i svih rotacija koje smo imali unutar ekipe da mi u prva dva kola budemo onakav Zrinjski. Mi smo tempirali formu za nešto što nam je prioritetno, a to je kraj mjeseca, odnosno deveti mjesec i do tada moramo izdržati i donositi pobjede, bodove i hvatati ritam i formu kroz prvenstvo i to je jedini ispravan put. Ne može se očekivati da mi u prvom ili drugom kolu budemo pravi" - kazao je Žižović uoči gostovanja Radnika.