Podijeli članak

Ovaj vikend nećemo pratiti susrete BH Telecom Premijer Lige zbog reprezentativne pauze. Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju dočekat će Azzure i potruditi se bar malo popraviti loš dojam ostavljen do sada u ovim kvalifikacijama za EP.

Nogometaši HŠK Zrinjski u međuvremenu su napustili Mostar i otputovali u staru, provjerenu bazu u Međugorje gdje obavljaju mini pripreme na terenima SC Međugorje. Nenad Gagro, bar za sada odradio je svoju misiju na klupi Plemića. Više nego uspješno, izgledali su Plemići na vaterpolo terenu pod Bijelim Brijegom bolje nego u skoro svim dosadašnjim premijerligaškim susretima.

Puno volje, želje i borbe koja je rezultirala deklasiranjem Tuzla Cityja koji je do dolaska Elvira Baljića na klupu s visine gledao na ostatak lige. Kormilo Zrinjskog preuzelo je dobro znano lice. Mladen Žižović je kroz sedam sezona nosio dres s lentom, natapao ga znojem i krvlju i za svog igračkog mandata postao jedan od ljubimaca mostarske publike.

U međuvremenu je popularni Žiža postao trener bijeljinskog Radnika i od njega učinio respektabilan tim, tim koji izlazi u Europu i koji je za njegove dvije i pol godine na mjestu prvog trenera razvio prepoznatljivu igru. No došlo je vrijeme za iskorak u njegovoj karijeri a klupa najtrofejnijeg kluba u Premijer Ligi BiH je svakako to. Klupa na kojoj se očekuju pobjede i povratak Zrinjskog na staze pobjeda. Klupa na kojoj će ga čeka pritisak kojeg, ruku na srce, u Bijeljini nije bilo.

Velika prednost ovog stručnjaka u odnosu na većinu ostalih je to što zna gdje je došao. Iako je Žižović iz Rogatice, nećemo pogriješiti da se vratio kući. Na mjesto gdje je postao etablirani nogometaš i mjesto za koje veže svoje najveće uspjehe svoje igračke karijere. 


Žižović je jedan od onih trenera koji preferira nogometaše koji će zaslužiti da igraju. Ne dijeli ih na stare i mlade, podobne i nepodobne. Velibor Đurić koji je kapetan Radnika sa svojih 37 godina najbolji je dokaz prethodno napisanog. U liku Mladena Žižovića Zrinjski je dobio dobvoljno mladog trenera koji može rasti paralelno s ovom ekipom za koju i dalje mislimo da ima daleko najširi roster u PL, te jednako iskusnog da ne bi bolovao od onoga što je njegovog prethodnika maklo s klupe mostarskog tima.

U njegovom stožeru ostat će Nenad Gagro i Teo Krešić, dvojac čija je taktika razbila Tuzlake. Nenad Gagro će u svom (prvom) mandatu na klupi Plemića ostati upamćen kao stopostotan. Uspio je u misiji gašenja požara, osvajanja nužnih bodova te je Žižovića dočekala nešto mirnija situacije negoli je to bilo nakon debakla u Ugljeviku. 

Navijači Zrinjskog i svi oni kojima je klub s lentom u srcu blagonaklono su dočekali izbor Mladena Žižovića na klupu Zrinjskog i uvjereni su da s njim ovaj tim može natrag tamo gdje mu je i mjesto. I sami smo dojma, da poklope li se neke stvari i bude li strpljenja, ovaj stručnjak može s Plemićima napraviti mnogo. A koliko mnogo pokazat će vrijeme. 

Au: B.B./Pogled.ba