Podijeli članak

Život se vratio na mostarske ulice. Polako ali sigurno gradska vreva i žamor opet su ispunili dojučerašnju tišinu koju je u grad a i šire donijela pandemija koronavirusa. Pandemija je, doduše, još uvijek tu, no čini se da smo joj se zasad oduprli i više nego dobro.

Iz dana u dana krizni stožer popušta s mjerama, ispočetka rigoroznim, donesenim da se što efikasnije suzbije širenje opasnog virusa. Sport u BiH je također dobio zeleno svjetlo, ekipe se polako vraćaju treninzima, iako je nogometno prvenstvo Bosne i Hercegovine i njegovo nastavljanje još uvijek obavijeno velom velike neizvjesnosti.

No, već smo rekli, život ide dalje. Većini Mostaraca u život se vratio najvažniji dio dnevnog rituala, ispijanje kave, koju su mnogi unatoč velikim restrikcijama, željno iščekivali. No u grad se vratio još jedan mostarski običaj. Malonogometaši, točnije rekreativci, došli su opet na svoje.

Kako saznajemo, dvorane, baloni Arena Sport Centra, Restorana Karting, Balona Balinovac i drugi opet su pune ekipa koje su se vratile "terminima" na kojima pokazuju još uvijek zavidne vještine. Još nas samo detalji dijele od života na kakav smo navikli i kolotečine u kojoj smo se najbolje snalazili. A sport je u našem gradu uvijek bio bitna stavka.

Nije uzalud još za doba Julija Cezara jedna mudra glava rekla: Kruha i Igara!AU:B.B.