Podijeli članak

Zinedine Zidane ne bi sjeo na klupu Real Madrida ponovno da nije skovao plan kako dalje. Prvo će počistiti nered, točnije, uzročnike istog.

Po pitanju imena konkretno se misli na Garetha Balea, a uz njega gotovo sigurno iz Reala ide i Dani Ceballos, tvrde Španjolci.

Obojica su kod Zidanea bili rezerve, dok ih je Santiago Solari pokušavao reanimirati. Nije išlo. Po odlasku Zidanea nakon osvajanja Lige prvaka Bale i Ceballos su se požalili novinarima na Francuzov loš tretman.

Ovako su govorili.

"Teško je objasniti zašto nisam ni dobio šansu. Radiš, trudiš se da mu otežaš odluku, ali poslije nekog vremena shvatiš da je nemoguće", pričao je prije nekoliko mjeseci španjolski veznjak koji je mislio otići iz kluba. Zadržao ga je dolazak Zidaneovog nasljednika Julena Lopeteguija.

"Pitao sam ga zašto ne igram, on mi je govorio da je to zato što su ispred mene Modrić i Kroos. Ali i kad njih nije bilo, on je mijenjao sustav igre i gurao neke druge igrače. To boli."

Bale nije bio toliko konkretan. Njegov odnos sa Zidaneom nije procvao ni nakon što je Velšanin u finalu Lige prvaka sredio Liverpool.

"Nismo razgovarali poslije toga. Naši odnosi su bili dobri, ali ne bih rekao da smo bili prijatelji. Čak sam bio frustriran prije tog finala jer sam počeo na klupi iako sam prije toga igrao dobro i smatrao da zaslužujem igrati u prvoj postavi", rekao je prvo Bale pa se nakon nekoliko tjedana dodatno otvorio:

"Da budem iskren, bio sam jako ljut. Sada mi pomaže i to što Lopetegui govori engleski jezik, a Zidane ne. Mogu ja s trenerom pričati i na španjolskom, ali možda ne mogu ići u dubinu koliko bih trebao."

Balea su kasnije suigrači počeli zadirkivati zbog slabog španjolskog, a on se naljutio. Pritom igra ispod svakog nivoa ove sezone, iako su ga etiketirali kao nasljednika Cristiana Ronalda.

Ceballos i Bale, dakle, mogu početi pakirati kufere. Zidane ih ne voli.