Podijeli članak

Anka (60) i Josip (61) Vitez iz Leštakovca, radili su u svom vinogradu u Martinkovcu u petak ujutro kao i mnogo puta do sada, a onda je Anku iznenada napao susjedov američki staford. Ozlijedio ju je po objema rukama, prsima te je jedva izvukla živu glavu. Zaradila je čak 36 šavova.

"U rukama je nosila granje koje smo obrezali u vinogradu. Odjednom su se ispred nje stvorila dva susjedova psa, jedan mali i taj veliki. Skočio je direktno na nju. Čuo sam vrisak svoje supruge i odmah dotrčao. Pas joj je zube zarinuo u ruke, grizao ju je po rukama, zgrabio ju je za dojku, pa opet za ruke. Bilo je strašno. Nisam ga mogao odvojiti od nje. Nije joj puštao ruku, trgao je s nje meso. Krv je pljuštala na sve strane. Odvojio joj je i komad mesa s dlana. Imao sam osjećaj da je sve trajalo jako dugo, da je nisam više od pola sata uspio odvojiti od nje. Bacio sam se na psa i ozlijedio rebra inače bi danas bila mrtva. Bila je to borba za život ili smrt. U varaždinskoj bolnici su je krpala 3 različita liječnika 3 sata", ispričao je  Ankin suprug Josip, koji je u trenutku napada osim jezivih vrisaka svoje žene, čuo i vikanje vlasnikove supruge da brzo dođe i udari pasa jer će mu zaklati ženu.

Nakon što je uspio osloboditi suprugu iz ralja pomahnitale životinje, Josip je pozvao Hitnu pomoć a potom suprugu stavio u traktorsku gajbu i vozio je kući pokušavajući zaustaviti krvarenje. I Ana je bila preneražena i u strašnom stresu i strahu za vlastiti život.

"Da nisam granje držala čvrsto u rukama, bio bi me uhvatio za vrat ili negdje za venu i ubio me. Nije da me grizao, trgao je meso s mene. Takvu zvijer ja nisam još vidjela. Uhvatio se zubima za mene i nije puštao čeljust s mojih ruku. Kad smo se napokon oslobodili psa, s mojih je ruku visjelo meso koje je odvojio svojim zubima. Mislila sam da neću preživjeti. Bilo je strašno. Suprug mi je spasio život bacivši se na psa", rekla je Anka.

Inače, kaže Josip, bili su dobri sa vlasnikom psa koji je prije godinu dana sa suprugom doselio u njihov kraj. I drugi mještani se također plaše susjedovog psa, a očekuje se dolazak glavnog veterinarskog inspektora te komunalnog redara. Josip kaže da se vlasnici vikendica ili kuća na tom području spremaju na prosvjed jer imaju malu djecu i boje se pasa jer nisu dobro vezani i često izlaze iz ograđenog dijela. Supružnici kažu da cijeli slučaj istražuje policija. I vlasnik psa, je kaže, u velikom šoku.  

"Susjeda je nosila to granje i kad je ugledala psa, počela je vrištati. Pas se uplašio i napao je. Ne bježimo od odgovornosti. Moja je supruga izašla s psom van. Inače, imam tri američka staforda od kojih je jedan još beba. Volim pse i puno radim s njima. Oni su zatvoreni i uvijek ih vodim na uzici, no supruga je tog dana izašla s njim i nije ga vezala. Ja sam bio u inozemstvu. Jako nam je žao i znam da susjedi Anki nikad neću moći nadoknaditi tu bol i strah koji je proživjela. Ispričao sam im se. Razumijem ih, ali moja je supruga također u velikom šoku i trudna je. Stalno plaće. Bojimo se da ne izgubi bebu. Odveo sam je jučer u bolnicu i ostala je na promatranju. Moj pas je sada kod kuće u karanteni", rekao je vlasnik psa koji nije želio da se njegovo i ime njegove supruge 'vucara' po medijima jer se doista boje za svoju nerođenu bebu. Bez sredstva protiv bolova i za smirenje, supružnici Vitez ne mogu funkcionirati. Anka svakodnevno odlazi u bolnicu na previjanje rana, piše 24sata.