Podijeli članak

U nedjelju je u Nević Polju odigrana utakmica XII kola Prve ženske nogometne lige FBiH…

Vrlo lijepu utakmicu koja se završila rezultatom 1:1, (strijelci: za Mladost- Abdaković E., za Željezničar- Salkić A.) zasjenilo je, blago je reći, nasilničko ponašanje igračice Žnk „Željezničar“ Silvije Sekačić. Spomenuta igračica je u 87. minuti susreta, divljački nasrnula na igračicu ŽNK „Mladosti“ Adnu Ljubanović.

Nakon što joj je oborila na pod, sjela joj je na leđa i neprestano je udarala šakama. Ni glavni sudac Senad Dervić nije mogao da udalji nasilnu Silviju Sekačić od Ljubanović, čak i u tim trenucima sve je ličio na UFC borbu, jer je Sekačić i dalje udarala. Tek nakon što su pritrčale ostale igračice situacija se smirila. Kakvim riječima opisati ovaj čin iste, a da ostanemo u granicama pristojnog.

Dovoljno je reći da ovakvo ponašanje nema veze sa zdravom pameću. Ovakvim osobama nije mjesto u nogometu i definitivno su zaslužile doživotnu suspenziju iz istog, izjavili su iz ŽNK Mladost. Da li će se sve završiti na crvenom kartonu Sekačić pokazat će vrijeme. Preostalo je da vidimo da li će tijela nogometnog saveza FBiH donijeti primjerene sankcije, prenosi Centralna.ba,