Podijeli članak

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske, Boris Spasojević podnio je ostavku zbog lošeg stanja ženskih klubova u ovom entitetu. Izvršni odbor entitetskog saveza dopustio je klubovima nastavak natjecanja u prvenstvu BiH za košarkaškice pa je tako barem na trenutak riješena velika kriza koja potresa ovaj sport. Prvi čovek entitetskog saveza Spasojević je nezadovoljan događanjima, javlja Večernji.ba.


 - Podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske zbog lošeg stanja u ženskoj košarci te činjenice kako pojedini članovi izvršnog odbora nisu poštovali ranije donesene odluke – rekao je Spasojević čija se ostavka treba usvojiti na skupštini saveza. Nakon neuspjelog sastanka izvršnog odbora Košarkaškog saveza BiH u četvrtak u Sarajevu, došlo je do novih podjela. Odbor nije imao kvorum jer se na njemu nisu pojavili predstavnici Herceg Bosne pa tako nije mogla biti donesena nikakva odluka. U Republici Srpskoj su odlučili izaći u susret klubovima iz RS-a koji su tražili nastavak lige. Tako će četiri ekipe koje su izborile plasman bez suspenzija nastaviti natjecanje u ligi BiH.

- Nakon konzultacija s članovima ovoga tijela, mi smo dali suglasnost klubovima da se natječu u prvenstvu BiH i da se ženska liga nastavi. Orlovi, Mladi Krajišnik, Sloboda i Rudar Sport imaju dopuštenje za ligu BiH. Članovi izvršnog odbora su tako ispoštovali želju većine klubova - rekao je Dragan Ćazić, glavni tajnik Košarkaškog saveza Republike Srpske. Od ranije je poznato kako su ŽKK Orlovi, Sloboda Novi Grad i Rudar Sport i krenuli u ligu BiH, a sad se ista mogućnost ostavlja i Mladom Krajišniku iz Banja Luke. - Mi smo kasno saznali za tu odluku. U RS-u je neradni dan tako da ćemo nakon konzultacija s upravom donijeti odluku o nastupima u nekom rangu natjecanja - rekao je Brane Čovičković, glavni tajnik M. Krajišnika.