Podijeli članak

Žene rade skoro tri puta više kućanskih poslova nego muškarci, pokazala je studija koju su uradili stručnjaci sa Sveučilišnog koledža u Londonu.

Oni su analizirali više od 8.500 parova i došli do podataka da samo jedan od 14 parova dijeli kućanske poslove kao što su kuhanje, peglanje i čišćenje, prenosi The Sun. 

U prosjeku žene provode 16 sati tjedno radeći kućanske poslovima, dok muškarci istim poslovima posvećuju šest sati. Stručnjaci su parove podijelili u osam grupa u ovisnosti od njihovog posla, kao što su dvostruki prihodi ili rad jednog partnera.

Kod 93 posto parova žene su radile najviše kućanskih poslova. Čak i kada su oba partnera radila puno radno vrijeme i vjerovali da se zadaci trebaju jednako podijeliti, muškarci su i dalje radili manje poslova.

Istraživači su otkrili da su žene u domaćinstvima s dvostrukim prihodima trošile između 10 i 19 sati tjedno na kućanske poslove. Ali muškarci u ovoj grupi su radili manje od pet sati. Samo tamo gdje su žene bile te koje zarađuju, a muž je taj koji više vremena provodi kod kuće, ravnoteža kućanskih poslova je bila obrnuta.