Podijeli članak

Jučer je u Vitezu otvorena kancelarija Demokratske fronte – Željko Komšić u organizaciji stranačkog Općinskog odbora. Svečanosti otvaranja su pored predsjednika općinskih odbora Srednjobosanske županije  prisustvovali predsjednik stranke Željko Komšić i kandidat Demokratske fronte-Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić. 

Suljagić je u svom obraćanju istakao kako „dvanaestog listopada ove godine nisu izbori već referendum između dvije različite vizije ove zemlje, one koju zagovaraju Zlatko Lagumdžija i dva Bakira na jednoj stranu i vizije koju zagovaraju Željko Komšić, Demokratska fronta i ja na drugoj strani“.

Kako stoji u priopćenju članovima i simpatizerima DF poslana je jasna poruka kako je zajednički cilj  Bosni i Hercegovini „vratiti ono što nam je dala i nastaviti da se borimo za nju“. 

„Priča Emira Suljagića je priča običnog čovjeka koji nije rođen pod staklenim zvonom. Sva  nepravda koja je zadesila ovaj narod u Bosni i Hercegovini, zadesila je i njega. Od osobne žrtve, mrtvih članova najbliže obitelji koji su platili glavom samo zato što su se zvali pogrešnim imenom. Emir Suljagić je primjer onakvih ljudi kakve tražimo, spremnih da se bore za svoju zemlju jer ova zemlja je najvažnija. I zato nas se trenutna vlast i plaši, jer znaju da ćemo raditi za ovu zemlju,“ kazao je Željko Komšić.

Demokratska fronta – Željko Komšić nova je politička snaga koja se zalaže za državu jednakih mogućnosti, te istih prava i odgovornosti svih građana, stoji u priopćenju.