Podijeli članak

U Nyonu je obavljen žrijeb parova prvog pretkola Europske lige.  FK Sarajevo u prvom pretkolu Europske lige igra protiv Banantsa iz Armenije, Željezničar će igrati protiv estonske Narve Trans, dok će Široki Brijeg igrati protiv Domžalea.

Sarajevo je od potencijalnih rivala moglo igrati sa Ferencvarošom (Mađarska), Petrocubom (Moldavija), Laçijem (Albanija), pobjednikom susreta između Engordanyja (Andora) i Folgorea (San Marino) i Banantsom (Armenija), a upravo će Banantsa biti prvi protivnik ekipe Husrefa Musemića. Sarajevo će prvi susret igrati u gostima, a zatim sedam dana poslije na Koševu.

Plavi s Grbavice su od protivnika mogli dobiti Chikhure Sachkhere (Gruzija), Vaduz (Lihtenštajn), Narva Trans (Estonija), pobjednika utakmice između Cefn Druidsa (Wales) i Trakaija (Litvanija), Gandzasar-Kapana (Armenija) i pobjednika susreta između UE Sant Julije (Andora) i Gzire Uniteda (Malta), a voljom žrijeba igrat će protiv Estonaca. Željezničar će 12. srpnja bili domaćin prve utakmice, dok će sedam dana poslije putovati u Estoniju na uzvratni susret.