Podijeli članak

Nakon što je policajac Stefan Pfeiffer (54) u utorak na autocesti A6 između Rotha i južnog Nürnberga pozvao na red vozače koji su htjeli fotografirati vozača kamiona koji je poginuo u prometnoj nesreći, isto se ponovilo u četvrtak oko 23.40 sati na autocesti A5.

Između Weiterstadt i Langen-Mörfeldena mladić (19) je pretjecao i udario u dva vozila koja su stajala na kraju kolone. Jedan transporter se od udarca prepriječio preko autoceste te su još dva vozača naletjeli na mjesto nesreće.

Automobil koji je vozio 19-godišnjak se zapalio i izgorio je. Šestero ljudi je završilo u bolnici.  

"Kako bi se vi osjećali da sjedite ozlijeđeni u automobilu i da vas netko snima? Želiš li obitelji osobe koja je skoro izgorjela u vozilu reći što se dogodilo s vozačem? Ne, to nitko ne želi. Želi li njegova obitelj saznati s društvenim mreža što mu se dogodilo?. Ne, ne želi", rekao je policajac jednom vozaču.
 


"Želiš fotografirati? Želiš i tu unutra sjediti? Da li to želiš? Treba li tvoj šef tu fotografiju da bi ti povjerovao? Treba li tvoja obitelj tu fotografiju da bi ti vjerovali da si zapeo u gužvi?", bjesnio je policajac, a vozač se rasplakao. 

"Bit će snimljeno dosta službenih fotografija, ne morate vi snimati privatne", rekao je jednom vozaču policajac na engleskom jeziku. 

Osim što su neki snimali mjesto nesreće, vozači nisu napravili dovoljno širok prolaz za vozila hitnih službi pa je kasnilo spašavanje unesrećenih, piše Hessenschau.de.