Podijeli članak

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, doživio je prometnu nesreću u Bosni i Hercegovini. Na fotografijama je vidljivo da su u sudaru sudjelovali Mamićev luksuzni BMW i Mercedes.

Čini se da u nesreći nitko nije teže ozlijeđen, a nakon sudara je intervenirala i federalna policija. Zanimljivo i da Zdravko Mamić vozi automobil hrvatskih registracija.

Podsjećamo, Mamić je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u BiH, sada živi u Međugorju, a uglavnom se kreće po Hercegovini. Mamića i još šest okrivljenika naše tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. 

Optužnica se odnosi na Mamićeva sina Marija, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana. 

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 milijuna kuna. 

Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, NK Dinamo neosnovano je obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Mamić je u lipnju 2018. godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čiji je državljanin, te danas živi u Međugorju, piše Večernji list.  

Tužiteljstvo BiH odlučilo je da ga neće izručiti Hrvatskoj. 

"Više se nikada neću vratiti u Hrvatsku", ranije je poručivao Mamić.