Podijeli članak

Zbog zapaljenog teretnog vozila obustavljen je promet na dionici magistralnog puta M-6.1 Mostar-Široki Brijeg u mjestu Međine.

Na putnom pravcu Ljubogošta-Podromanija, zbog ugaženog snijega na kolovozu na snazi je obustava prometa za teretna vozila, dok putnička vozila prometuju usporeno.

Nove snježne padaline otežavaju prometovanje u većem dijelu zemlje. Posebno se skreće pažnja na dionice preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Tarčin-Konjic, Sarajevo- Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i puteve koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na tim dionicama obavezna je upotreba lanaca. U ostalim predjelima zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava prometa na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

 Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

 Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.