Podijeli članak

Zbog obilnih kišnih padalina prekinuta je nastava u nekoliko škola u Republici Srpskoj, dok ostale prate situaciju.  "Nastava je obustavljena u tri osnovne škole u Čelincu, dok je u Srednjoškolskom centru u tom gradu nastava prekinuta zbog sigurnosti učenika prilikom dolaska i odlaska iz škole", priopćeno iz Ministarstva prosvjete i kulture RS, prenose mediji u RS-u. 

I u Kulašima kod Prnjavora je obustavljena nastava, jer je veći broj roditelja došao po svoju djecu zbog poplavljenih pristupnih puteva. U Oštroj Luci nastava je skraćena na 30 minuta, a veći broj učenika nije došao u školu zbog poplavljenih lokalnih puteva. U toj školi se sutra nastava neće održati. I u Prijedoru je u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ poplavljen suteren i nastoji se sanirati ispumpavanjem vode.

U Banjoj Luci je u osnovnoj školi u Bronzanom Majdanu došlo do prokišnjavanja krova, kao i u Karanovcu, dok se u područnom odjeljenju Pavlovac prati nivo Crkvene koji prijeti izlijevanjem i u tom slučaju će nastava biti obustavljena.

Do prokišnjavanja krova je došlo u osnovnoj školi Šiprage, kod Kotor Varoši pa je isključena struja iz sigurnosnih razloga. Nastava u svim predškolskim ustanovama, kao i u ostalim osnovnim i srednjim školama izvodi se po planu.

Iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kulture navode da se u svim obrazovnim ustanovama prati situacija i odluke o nastavi će biti donesene vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnog osoblja.