Podijeli članak

Prošle sezone je HMRK Zrinjski imao jako dobru sezonu te se i u sezoni koja dolazi očekivao još jedan dobar rezultat. Iako su afirmirali veliki broj rukometaša te ostvarili jako dobre rezultate, upitno je sudjelovanje Zrinjskoj u Premijer ligi BiH u idućoj sezoni.

Povodom ovoga na službenoj Facebook stranici HMRK Zrinjski izdano je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

''Obavještavamo igrače, navijače, prijatelje HMRK Zrinjski Mostar te cjelokupnu javnost da je zbog nedostatka osnovnih financijskih sredstava upitno sudjelovanje u rukometnoj Premijer ligi BiH sezona 2019/20''. Stoji to u obavijesti Upravnog odbora mostarskog rukometnog kluba. Kako je navedeno, na sjednici Upravnog odbora HMRK Zrinjski Mostar održanoj 6. kolovoza, Upravni odbor je raspravljao o sezoni 2019/20 i nastupu prve ekipe u rukometnoj Premijer ligi BiH.
Zaključeno je kako unatoč odličnim rezultatima koje je HMRK Zrinjski Mostar ostvario u posljednjih nekoliko sezona te afirmaciji velikog broja rukometaša Mostara i cijele Hercegovine, trenutno ne postoji širi javni interes lokalne zajednice za potporu i održavanje rukometa u gradu Mostaru. ''Zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se našao naš Klub, Upravni odbor je zaključio da će u narednom periodu sazvati izvanrednu Skupštinu HMRK Zrinjski Mostar koja će odlučiti o budućnosti Kluba'', navedeno je na Facebook stranici Zrinjskog. 
 

HMRK Zrinjski osnovan 1992. godine, a najveći uspjeh osvajanje je Kupa BiH 2017. godine.