Podijeli članak

Juventus je apsolutni pobjednik ljetnog prijelaznog roka, 'stara dama' je u Torino dovela Cristiana Ronalda. No problem je u tome što klub zbog financijskog fair-playa neće sam moći plaćati najveću nogometnu zvijezdu današnjice. Zato će polovicu njegove plaće od čak 30 milijuna eura na godinu 'sponzorirati' Fiat.

U jednom od najspektakularnijih nogometnih transfera u povijesti Juventus je iz madridskog Reala doveo Cristiana Ronalda (33). Za najboljeg svjetskog nogometaša 'stara dama' je 'kraljevima' platila između 105 i 115 milijuna eura odštete, a Ronaldo bi u Torinu trebao zarađivati 30 milijuna eura po sezoni.

No, u cijelom poslu postoji i caka - Juventus će zbog financijskog fair-playa plaćati samo polovicu Ronaldove plaće, dok će ostatak 'pokriti' najveći talijanski proizvođač automobila Fiat. I tu počinju problemi. Veliki problemi...

Naime, radnici Fiata zbog svega su - najavili opći štrajk! Jasno da je razlog njihovo višegodišnje nezadovoljstvo uvjetima rada i zaradama koji se ne poboljšavaju, a tvrtka je odjednom preuzela obvezu plaćanja Juventusova pojačanja!

'Sramota! Već deset godina nam nisu nam povećali plaće, a toliki novac troše na jednog jedinog nogometaša', poručuju nezadovoljni radnici. I Sindikat radnika Fiata izdao je priopćenje u kojem se, među ostalim, navodi:

'Rečeno nam je da su teška vremena i da se moramo strpjeti do izlaska novog modela automobila, a njega nema, pa nema. I, umjesto da se sredstva ulažu u taj novi model, ulažu se u bogaćenje jednog čovjeka.'

Sindikat je izračunao da bi se za novac za koji je doveden Cristiano Ronaldo radnicima mogla povećati plaća za 200 eura!

Neslužbeno, Juventus bi cijeli posao dovođenja Cristiana Ronalda u Torino trebao ukupno stajati oko 350 milijuna eura.

Sindikat Fiata objavio je i to kako će prvi štrajk upozorenja trajati od nedjelje u 22.00 sata do utorka u 18 sati. Ne uspije li, zaprijetili su općim štrajkom i doslovno paralizom cijelog Torina, prenosi Tportal.hr.