Podijeli članak

Nakon 12 godina poslovanja unutar Tower Centra Rijeka, hipermarket Konzum, najveće prodajno mjesto Konzuma u Hrvatskoj, jučer je zatvorio svoja vrata.

Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower Centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produžen, pa je Konzumova trgovina prestala s radom, priopćili su jučer Novom listu iz Uprave Konzuma u kojemu su, na jučer zatvorenom lokalitetu, radila ukupno 93 zaposlenika.

'Svi su prebačeni na nova radna mjesta u Rijeci i okolici sukladno željama zaposlenika i prema mjestu prebivališta', tvrde iz Uprave Konzuma i napominju da je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu.

'Ovo zatvaranje ima za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te je sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta', poručuju iz uprave ovog posrnulog trgovačkog lanca, koji je do prije godinu dana bio magnet za kupce koji su dolazili u Tower Centar Rijeka, prenosi Tportal.

Krahom Agrokora posljednjih mjeseci na poprilično praznim policama Konzuma u riječkom Tower Centru oslikavala se cijela situacija Agrokorovog koncerna da bi posljednjih nekoliko mjeseci ovaj hipermarket ostao i bez blagajnica.