Podijeli članak

Zastupnici Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković i Jelena Trivić pozvali su danas entitetskog premijera Radovana Viškovića da smijeni direktora javnog poduzeća "Putevu RS“ Nenada Nešića (DNS), ukoliko on sam ne podnese ostavku iz, kako kažu, moralnih razloga.

Razlog je, naveli su, nedavno objavljeni video-snimak na kojem se vidi kako Nešić nogom šuta novac.

-Nešić je šutao novac građana RS, mirovine, invalidnine boraca, dodatke majki višečlanih obitelji...Smatramo da iz moralnih razloga treba podnijeti ostavke. Ako to ne uradi, onda je Višković na potezu - rekao je Stanivuković na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Kaže da će se sada vidjeti jesu li predstavnici vlasti iskreni kada kažu da će trpjeti sankcije svi oni koji dobro ne rade, a Nešić je, kao direktor javnog poduzeća u RS, poslao ružnu sliku o RS.

-Dosta je nama 'ribica' koje se smjenuju. Treba 'ajkule' uhititi i smjeniti - rekao je Stanivuković i rekao kako, ukoliko do toga ne dođe, opozicija neće odustati od svojih zahtjeva, pa i po cijenu prosvjeda.

Kaže da su Nešićev mandat na dužnosti direktora "Puteva RS“ obilježile "afere i zlouporabe položaja, namještanje natječaja“..., a da je snimak na kojem šuta novac samo kap koja je prelila čašu.

Jelena Trivić je rekla kako ne vjeruje da će Nešić, koji je zastupnik u Parlamentu BiH, sam podnijeti ostavku, te da ga njegova stranka može "skoniti“ ili ga može smjeniti Višković, kojeg je pozvala da kaže je li normalno i moralno da RS predstavljaju "takvi" direktori javnih poduzeća.