Podijeli članak

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu predložila je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za troje osumnjičenih za nezakonitosti prilikom izdavanja vozačkih dozvola.

-   Pritvor je predložen za sve troje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, dok je referentici predložen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da bi njenim boravkom na slobodi moglo doći i do uznemirenja javnosti- navela je glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu Azra Bavčić.

Riječ je o referentici za izdavanje vozačkih dozvola u MUP-u KS. Druge dvije osobe imale su ulogu posrednika, prenosi Avaz.ba.

Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom izdavanja vozački dozvola. Prema prvim informacijama, osumnjičeni su da su izdali najmanje 10 vozačkih dozvola bez položenog vozačkog ispita.

Na teret im se stavljaju kaznena djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara te krivotvorenje dokumenata. Privedeni su referentica Hasiba Z., te posrednik i korisnik lažne vozačke dozvole Ramiz T. i Zuhdija S.