Podijeli članak

Nakon žestokih kritika javnosti zbog istupa zastupnice SDA u Skupštini ŽS, u kojem negoduje što su na vodeće funkcije u ŽS izabrani oni koji nisu Bošnjaci, oglasila se i zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević.

"Kome smeta istina!!! Samra nije izabrana da šuti!!! Samra govori istinu i samo istinu. Samra se boji samo dragog Boga. Samra ne mrzi nikoga", napisala je Ćosović-Hajdarević na svom Facebook profilu. 

Napisala je da je takozvana najbolja Vlada ŽS u proteklim mjesecima smijenila s funkcije četiri funkcionara. 

"Nova vlast u KS smijenila je policijskog komesara Mevludina (Halilovića) i postavila Milorada (Bašića), otjerala Selima (Babića) sa mjesta direktora KJKP Rad, a postavila Veru Arnautović, smjenila predsjednika NO TV SA Hajrudina Hrvačića i postavila Vlastimira Mijovića, a tu je i umjesto direktorice Edine Fazlagić došla Kristina Ljevak", istaknula je Ćosović-Hajdarević.
 


Na kraju je kritičarima poslala poruku: "Ne pravite mene fašistom i mrziteljicom, ovo ste vi uradili!!! Šta ovdje nije jasno? Ovo je istina i ovo su činjenice". 

Podsjećamo, Ćosović-Hajdarević našla se na meti kritika i optužbi za govor mržnje prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Županiji Sarajevo. Nakon što je na svom Facebook profilu objavila status koji glas: "Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Selim, dođe Vera. Ode Hajrudin, dođe Vlastimir. Ode Edina, dođe Kristina". 

Ovo nije prvi istup zastupnice SDA koji je osudila javnost. Prije nekoliko mjeseci Ćosović-Hajdarević pozvala je na izoliranje LGBT osobe. Njen poziv osudile su skoro sve političke stranke u BiH, ali i brojni predstavnici međunarodne zajednice, piše Dnevnik.ba