Podijeli članak

MUP je danas prezentirao rezultate kriminalističkog istraživanja kodnog naziva FAMILA. Kriminalističko istraživanje započeto je na inicijativu Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), a u njemu su sudjelovale i  policije Srbije, Crne Gore, Češke, Hong Konga, Francuske, Slovenije, Italije,  te EUROPOL, DEA i FRONTEX. 

Tijekom te međunarodne policijske akcije zaplijenjena je oko tona kokaina 603 kilograma u Europi te 421 kilogram u Hong Kongu. 

Policije su zaplijenile i dva milijun eura u gotovini, te luksuznu robu, kao što su ručni satovi, vrijedni više od milijun eura. Uhićeno je i 16 osoba, među kojima su i dva visoko rangirana pripadnika Balkanskih narko kartela. Jedan od njih bio je i Michael Dokovich (60), poznat po nadimcima Majk ili Majkl. 

Rođen je kao Iljmija Frljučkić u Podgorici u Crnoj Gori, a otad je koristio nebrojeno puno imena. On je prije dva mjeseca uhićen u Švicarskoj zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju 600 kilograma kokaina, a jedno je vrijeme živio u vili u zagrebačkim Šestinama.