Podijeli članak

Ovogodišnji Zagreb Auto Show, koji je održan od 10. do 15. travnja a obilježile su ga rekordne 133 premijere vozila, posjetilo je 142.822 domaćih i stranih posjetitelja, izvijestio je u ponedjeljak Zagrebački velesajam.

To je otprilike na razini očekivanja, jer se najavljivalo oko 150 tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo i prethodnom salonu, održanom prije dvije godine.

Organizator, Zagrebački velesajam navodi kako se Zagreb Auto Show, 15. međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije, dokazao kao najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Ovogodišnji sajam zauzeo je sve raspoložive smještajne kapacitete Zagrebačkog velesajma, ukupno 70.000 metara četvornih izložbene površine, raspoređene u 14 paviljona i na otvorenom prostoru. Obilježile su ga rekordne 133 premijere vozila, a bilo je prisutno 85 brandova automobila, motocikala, bicikala, gospodarskih vozila, quadova, i kamp vozila.

Autoriziran je od međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova OICA, a i ove je godine održan uz veliku financijsku i organizacijsku potporu Grada Zagreba.

Namjera organizatora bila je i putem sajma dodatno probuditi automobilsko tržište, te su u više navrata isticali da je tajming salona odličan budući da je izmijenjeni regulatorni okvir  unutar prva dva mjeseca ove godine počeo pokazivati konkretne pozitivne rezultate u prodaji novih vozila za osobne potrebe.