Podijeli članak

Vlada Sarajevske županije sutra će na sjednici donijeti službenu odluku o iznosu nagrade za korisnu informaciju o ubojici Edinu Gačiću, a prema neslužbenim saznanjima Klixa, nagrada bi trebala iznositi 50.000 KM.

"Sutra će Vlada SŽ odlučiti o iznosu nagrade za informaciju koja dovede do uhićenja osumnjičenog za ubojstvo policajca Mahira Begića. Naći ćemo izvor i stavku u proračunu jer želimo što prije pronaći i uhititi ovu osobu", potvrdio je medijima ministar unutarnjih poslova SŽ Admir Katica.

Danas je u Sarajevsku županiju kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih županija, kako bi pomogli da se ubojica što prije pronađe, a sigurnost u županiji je pojačana. Ministar unutarnjih poslova SŽ Admir Katica nalazi se zajedno s policijskim snagama na terenu u Hadžićima.

''Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika jer je potrebno da se tijekom ovih dana na području SK građani osjećaju sigurno te je povećano prisutvo policije na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni sigurnosno pokriti'', poručio je ministar Katica.

Najavio je da će, ukoliko te policijske snage ne budu dostatne, tražiti da im Predsjedništvo BiH na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH. Edin Gačić osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina te za ubojstvo Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.