Podijeli članak

Iako je u ožujku ove godine s Međunarodnog aerodroma u Tuzli službeno uspostavljena linija za London, kompanija Wizz Air odlučila ju je u potpunosti ukinuti, potvrđeno je za Klix.ba.

Najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi u zimskom periodu letenja smanjio je broj uspostavljenih linija s Međunarodnog aerodroma u Tuzli te se od 1. studenoga ukidaju letovi za London, Bratislavu i Nürnberg.

Letovi za Bratislavu i Nuremberg službeno će ponovno biti uvršteni u predstojeći raspored letenja koji stupa na snagu krajem mjeseca ožujka 2018. godine, dok letenje za London s Međunarodnog aerodroma u Tuzli više neće biti moguće. 

"Kada je London u pitanju, on je ponovno bio stavljen na novi red letenja, međutim Wizz Air je donio službenu odluku da to ne učini. Iako je popunjenost bila dobra, ova kompanija je odlučila da let ukine zbog procedura vezanih za izdavanje viza koje će prema njihovim analizama znatno utjecati na broj prevezenih putnika", potvrdio je za Klix.ba Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

Inače, Međunarodni aerodrom u Tuzli u tijeku ove godine opslužio je više od 495.000 putnika čime je premašen godišnji plan od 488.000. 

Menadžment očekuje da do kraja ove godine bude do 515.000 putnika.