Podijeli članak

WhatsApp će lansirati novu verziju koja će omogućiti kontaktima nešto što dosad nije bilo moguće. Nekome će se svidjeti, a nekome zasigurno neće.

Aplikacija za razmjenu poruka najavila je praćenje lokacije uživo, te će korisnici moći dijeliti svoje kretanje uživo ako pokušavaju pronaći prijatelje ili im žele javiti da su na sigurnom, piše Telegraph.

WhatsApp tvrdi kako će korisnici sami moći odrediti koliko će dugo mogućnost praćenja trajati, te će je moći prekinuti kada god zažele.

Lako i brzo javljanje gdje ste

"Bez obzira sastajete li se s prijateljem, javljate svojim voljenima da ste na sigurnom ili dijelite put kojim idete na posao, ovo lociranje je jednostavan i siguran način pružanja drugima prilike da znaju gdje se trenutačno nalazite", rekli su iz WhatsAppa.

Unatoč sigurnosnim mjerama koje je aplikacija ugradila, ipak postoji zabrinutost da bi se korisnici mogli navesti da dijele svoj položaj i onima kojima ne žele.

Nova verzija WhatsAppa dolazi nakon kritika i svađa oko Snapchatove mape, koja isto tako otkriva lokaciju korisnika. No za razliku od Snapchata, korisnici WhatsAppa mogu samo privremeno dijeliti svoju lokaciju i to s određenim kontaktima.

WhatsApp je počeo testirati beta-verziju dijeljenja lokacija još u siječnju i kaže da će za koji tjedan izaći u javnost.

Servis za razmjenu poruka u Facebookovom vlasništvu isto tako isprobava mogućnost ponovnog slanja i preuređivanja poruka koje su već pročitane. Radi se o nečemu kao stvorenom za ljude koji se uspaniče nakon što pošalju ili pogrešnu poruku, ili pogrešnoj osobi, piše Net.hr.