Podijeli članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je tema skupa u Munchenu o zapadnom Balkanu bila i situacija u BiH i da mu se čini da je veća zabrinutost upravo za situaciju u BiH, nego za odnose Beograda i Prištine.

"Zabrinut sam", rekao je Vučić, dodajući da će sutra da razgovarati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, pa će vidjeti što dalje.

On je rekao za RTS kako nije upoznat o izjavi crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da je Crnoj Gori potrebna posebna crkva da se suprotstavi miješanju Srbije, ali je dodao da Srbija ni na koji način ne napada Crnu Goru, niti je to činila, niti će činiti, iako ne može reći kako nije bilo obrnutih slučajeva u prošlosti.

"Srbija ima pravo postaviti pitanje prava srpskog naroda u Crnoj Gori i to će na legitiman, racionalan i civiliziran način nastaviti postavljati", naglasio je Vučić.

On je dodao kako je na susretima sa stranim dužnosnicima u Munchenu više puta postavio to pitanje, ali da nije bilo odgovora, iako su svi klimali glavom.

Vučić je naveo kako je pitao zašto Srbi u Crnoj Gori nemaju ni približno ista prava kao Albanci u Sjevernoj Makedoniji.