Podijeli članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak kako je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i ocijenio da bi svaki pokušaj "ukidanja" Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca.

U uvodnom obraćanju prilikom posjete predsjednice Vijeća federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvienko, Vučić je rekao kako je Srpska lista dobila 96 posto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili "neku priču o trovanju kovertama s glasovima iz Srbije".

-Sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju što izmisliti, ali zaključuju kako je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će stvoriti katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gdje ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište - rekao je Vučić.

Podsjećamo, nedavo je u Centru za brojanje i prebrojavanje glasova na Kosovu, oko 26 osoba prijavilo da je otrovano otvaranjem koverti s glasovima koji su poštom stigli iz Srbije.

On je rekao kako je veoma zanimljivo da prilikom otvaranja koverata iz Srbije posljedice trovanja nije prijavio nijedan Srbin koji je bio prisutan u Središnjoj izbornoj komisiji Kosova.

Vučić je naveo kako je Beograd zamolio zapadne partnere da se urazume i ne pomažu Albancima, prenosi Beta.