Podijeli članak

U Beogradu se održava miting 'Budućnost Srbije' kojemu je smisao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokaže snagu političkim protivnicima koji već četiri mjeseca izlaze na ulice i traže njegovu ostavku. Vučići naklonjeni mediji pišu da se očekuje oko 170 tisuća ljudi iz svih dijelova Srbije. Zbog skupa velik dio glavnog grada Srbije se nalazi u prometnoj blokadi.

Sa skupa će, kako je najavio, Vučić poslati poruku jedinstva. Na skupu će govoriti Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef srpske diplomacije Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i umirovljeni potpukovnik Dragutin Dimčevski.

Građani nose transparente na kojima piše "Svetosavlje - srpski put u Europu!", 'Budućnost Srbije Aleksandar Vučić', 'Kraljevo uz Vučića', 'Republika Srpska je uz Vučića!', 'Hercegovina za Srbiju i Vučića!', 'Doboj voli Aleksandra Vučića', 'Knić uz Vučića".
 
Ispred mnoštva se vozio kamion medijskog tajkuna Željka Mitrovića, koji se također nalazi na udaru oporbe, okićen šarenim balonima i cvijećem, na kojem piše 'Stop nasilju samo ljubav', a sa zvučnika se pušta glazba. Dio građana nosi majice s obilježjima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i udara u bubnjeve.

Od skupa očekuju sve najbolje i ističu da je Vučić najbolji predsjednik. Među njima je i Milenko Nikolić iz Žiče koji Vučiću želi sve najbolje i da riješi probleme naroda, kao i Denis iz Gračanice koji rad srpskog predsjednika ocjenjuje čistom desetkom. Podršku Vučiću daje i Dragan iz Drmna, kod Požarevca.

'Očekujemo da plato ispred skupštine bude pun i da na skup dođe bar deset puta više građana nego što ih je bilo na skupu 'Jedan od pet milijuna'', rekao je on za portal B92.

U izravnom prijenosu na nekoliko televizija s nacionalnom frekvencijom procijenjeno je da se okupilo od 100.000 do 190.000 ljudi.

Prije početka skupa nastupili su folk zvijezda Aca Lukas i Riblja čorba sa svojim frontmenom Borom Đorđevićem.