Podijeli članak

Tagovi

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Heregovine (VSTV BiH) zakazalo je za srijedu, 24. veljače, izvanrednu sjednicu u čijem je fokusu imenovanje nositelja pravosudnih funkcija.

Između ostalog, planirano je utvrđivanje prijedloga kandidata za Ustavni sud Federacije BiH, potvrđeno je Feni u VSTV-u BiH. Nadalje, očekuje se imenovanje - predsjednika Općinskog suda u Visokom, Općinskog suda u Žepču, Općinskog suda u Kaknju, Općinskog suda u Goraždu, Općinskog suda u Kiseljaku, Općinskog suda u Livnu i predsjednika Općinskog suda u Travniku, te glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovače županije, kao i sudca Vrhovnog suda FBiH.

Istovremeno, trebali bi biti imenovani – predsjednici Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, Osnovnog suda u Trebinju, Osnovnog suda u Višegradu i predsjednika Osnovnog suda u Tesliću, te vršitelj dužnosti predsjednika Okružnog suda u Doboju. Kako je to uobičajeno, kandidadti za spomenute funkcije bit će u prilici obratiti se članovima VSTV-a i ukratko iznijeti temeljne odrednice vlastitog djelovanja.

Prema predloženom dnevnom redu, Članovi VSTV-a BiH trebali bi se, između ostalog, očitovati o članstvu u radnim tijelima ovog regulatornog tijela, kao i izboru članova Vijeća koji će vršiti strateški nadzor nad Projektom unaprjeđenja učinkovitosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u Bosni i Hercegovini – treća faza (ICEA III).