Podijeli članak

Prošlog ljeta Posušani i njihovi gosti među brojnim događajima uživali su i u nezaboravnom koncertu ''Sve ove godine'', koji je na jednom mjestu okupio sve živuće generacije posuških bendova. 
 
A upravo je energija i emocija sa spomenutog koncerta pridonijela inicijativi Ivana Ramljaka Prče da organizira Rock akademiju, čiji su polaznici imali nedavno i promociju na svom prvom javnom nastupu u caffe bar Artist, kad su im uručene diplome i kada su dokazali oduševljenoj publici kako sviraju desetogodišnjaci i oni tek nešto malo stariji glazbenici.
 
Paralelno s Rock Akademijom i drugim projektima ,grupa posuških srednjoškolaca već dvije godine na Radio Plusu radi emisiju Filmska glazba, u kojoj promovira kultne  filmske glazbene teme i soundtrackove filmova domaće i svjetske produkcije.
 
Suradnja voditelja ovih projekata profesorice Gabrijele Bešlić, Ivana Ramljaka Prče i Ivana Petrovića dovela je do dva glazbena događaja, koji će se održati u programu Posuškog lita 2018, a to su Koncert Filmske glazbe i Povratak koncerta Posušje live.
 
Koncert Filmske glazbe je u nedjelju 29. Srpnja i ne njemu će osim gostiju iznenađenja, nastupiti posuški glazbenici Rock Akademija Posušje sa svoja dva benda, muška i ženska Klapa Zvizdan, Kućni bend Filmske glazbe, Manuela Maša Žulj, Jurica Tolo, Ina Čamber i Mate Slišković, Željo Penava, profesora Ante Bonić,  Get Vintage bend iz Imotskog, a koncert će se održati na novoj pozornici, ispred zgrade općine kao proslava drugog rođendana emisije Filmska glazba.
 
Posušje live koji je krenuo na inicijativu udruge Dnevni boravak prije deset godina, a vrhunac doživio prošle godine koncertom ''Sve ove godine'' na kojem su nastupili brojni posuški bendovi i glazbenici ponovno se vraća, a organizatori pozivaju i sve mlade bendove iz okolice Posušja da im se pridruže u ovoj svirci 10 kolovoza. Dva dana kasnije koncertno ljeto u Posušju završava nastupom Divljih jagoda i Tribute to Bijelo Dugme by Dreamers band, a početkom kolovoza već tradicionalno održava se Festival klapske pisme koji će ove godine trajati tri dana.