Podijeli članak

 Hrvatski nogometni reprezentativci zajedno su skupili 4,2 milijuna kuna i donirali Hrvatskoj za borbu protiv korona virusa i za sanaciju brojne štete u Zagrebu koja je nastala nakon potresa. Hrvatska je bila ujedinjena 2018. godine kada su 'vatreni' osvojili srebro na SP-u, a sada su reprezentativci na najbolji mogući način zahvalili na toj podršci i pokazali da smo najjači kada je najteže. 

Osim skupne donacije, Zlatko Dalić je donirao 40.000 kuna bolnici u Livnu, a dodatan novac za borbu protiv korona virusa dao je i Šime Vrsaljko koji je poklonio 62,5 tisuća eura Općoj bolnici u Zadru, piše 24.sata. 

 Nama se odmah po ukazivanju potrebe za nabavkom različite oprema javio veliki broj firmi, građevinskih poduzetnika, općina, gradova... Što se tiče sportaša, naš srebrni nogometaš Šime Vrsaljko prvi je reagirao i već nam uplatio 62,5 tisuće eura za kupnju dva respiratora - rekao je Ravnatelj bolnice u Zadru dr. Zvonimir Čulina za portal 057info.hr.

Ovakva gesta naših sportaša zaista raduje i pokazuje da se samo zajedničkim snagama možemo boriti protiv nadnaravnih sila kao što su korona virus i potres koji je u nedjelju pogodio Zagreb.