Podijeli članak

Izbornik bh. reprezentacije Robert Prosinečki jučer je priopćio da više neće pozivati u nacionalni tim Igrača s brojem šest - Ognjena Vranješa zbog skandala u koje je uključen prethodnih mjeseci.

Bh. nogometaš je prethodnih mjeseci bio jedna od glavnih tema, ali ne zbog igre već zbog svog privatnog života. Prvo je naišao na velike kritike zbog tetovaže četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, a onda i zbog afere s poznatom pjevačicom Jelenom Karleušom.

Iz NS BiH su osudili ove postupke bh. igrača i najavili da će donijeti odluku o njegovoj budućnosti, a Prosinečki je jučer potvrdio da ovaj igrač više neće nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Igrač s brojem šest još se nije oglašavao po ovom pitanju, ali je na Instagramu objavio story za koji svi vjeruju da je njegov komentar na novonastalu situaciju. On je objavio video kako sluša pjesmu "Druže" poznate grupe "Beogradski sindikat" i to zanimljiv dio nje koji glasi:

"Slušaj druže budi to što voliš, nemoj nikom da se prodaješ, moraš da se boriš. Znam da nije lako, ne želi to svako, ali ima nas još takvih...".

Da je donesena ispravna odluka mišljenja je i Sanel Jahić, igrač koji je svojedobno na 24 utakmice nosio dres BiH, koji je za SportSport.ba izjavio kako je ista ta reprezentacija i napravila Ognjena Vranješa.

"Odluka je potpuno ispravna, nema što. Mora postojati neki red i ne može nijedan igrač biti iznad reprezentacije. I jedan Messi bio bi izbačen da sličnu stvar napravio u Argentini, a ne Vranješ... ", kaže Jahić, pa dodaje:

"U priče oko Karleuše ne ulazim, to je njegov život, neka radi šta hoće. Ali, sve ovo oko tetovaže govori kako o posljedicama nije razmišljao, doslovno je sam sebe istjerao iz reprezentacije, takve se stvari ne toleriraju ni u klubovima. Pokazao je veliko nepoštovanje prema reprezentaciji, suigračima, svima... On je nogometaš, javna osoba, zašto mu to treba? Uostalom, ista ova reprezentacija mu je i dala ime i prezime, jer bez nje, realno, ne bi bio nigdje, igrao bi po prosječnim klubovima. A, dobivao je pozive i kad je bio bez kluba."

Nije na tome stao Jahić...

"Greška je što se nitko od igrača iz reprezentacije nije oglasio, izjasnio o cijelom slučaju... Jedini je Vedad Ibišević imao mu*a da kaže nešto."