Podijeli članak

Ognjen Vranješ donedavno je punio trač rubrike svih medija u regiji nakon što je navodno pustio u javnost eksplicitne fotografije, snimke i poruke koje je razmjenjivao sa srpskom folk pjevačicom Jelenom Karleušom.

Premda najveći, to ipak nije prvi skandal koji je obilježio život i karijeru zločestog dečka balkanskog nogometa. Najprije je podignuo prašinu kada je tetovirao lik četničkog zločinca iz 2. svjetskog rata, Momčila Đujića, za kojega je kazao da je bio svećenik koji je pripadao njegovu narodu.

‘Nije fer…’

Potom je ušao u rat s navijačima Bosne i Hercegovine, za čiju je reprezentaciju igrao, a onda je u Srbiji buknuo naveliko znani skandal s Karleušom. Sve to je rezultiralo time da ga izbornik Robert Prosinečki više ne zove u reprezentaciju BiH, a u Anderlechtu su ga prebacili u B momčad.

Vranješ je o svemu progovorio u velikom intervjuu za belgijski HLN. 

Nepravedno je što sam ja uvijek žrtveni jarac”, smatra nogometaš iz Banje Luke, čije su eskapade punile i belgijske medije. Zbog “nesretne” situacije s Karleušom, usporedio se s mnogo slavnijim francuskim kolegom.

Кarim Benzema je bio uključen u mnoge istrage, postoji zapis o seksu s malom prostitutkom, ali on je još uvijek u momčadi Real Madrida!? Hoćemo li reći da je Real, u usporedbi sa Anderlechtom, mali klub? Ono što doživljavam kao nepravedno je to da se pogreške koje napravim uvijek uvećavaju. Previše sam skupo platio svoje pogrešne korake. Ipak sam i samokritičan. Shvaćam da se posljednjih mjeseci nisam odlično ponašao”, priznao je Vranješ.

Na kraju se opravdao kako je zapravo dobrica koji ne bi naudio ni ribi, a kamoli čovjeku. 

Volim biti u Belgiji, život je ovdje odličan. Naprimjer, povremeno lovim u Ardenima, što me opušta. Uvijek bacam ulovljenu ribu. Vidite, nemam loš karakter. Ne mogu vratiti vrijeme unatrag. Ponekad bih volio, ali s druge strane, puno sam naučio. Nisam loš momak. Nemam problema s tom iskrivljenom slikom o meni. Možda i jesam? Moj karakter ima vrhove i doline, ali me formirao kao čovjeka. Vratit ću se. Ja sam borac, koji se nikada neće promijeniti, ali ni predati”, zaključio je.