Podijeli članak

Troje ljudi poginulo je na istoku Rumunjske kada je muškarac koji je uživo prenosio snimku brze vožnje sportskim automobilom sletio s ceste i uletio u njihov vrt, izvijestila je u ponedjeljak televizija Antena 1. U nesreći su smrtno stradali trudnica, njezino trogodišnje dijete i 79-godišnja žena. 

Još je jedna osoba ozlijeđena u vrtu kada je automobil sletio s ceste u nedjelju u naselju Vacareni, 250 kilometara istočno od Bukurešta. 

Vozač i putnik u automobilu također su ozlijeđeni. Vozač je pokušao pobjeći, no brzo je uhićen. Osumnjičenik je kamerom u automobilu snimao svoju prebrzu vožnju te je uživo prenosio na Facebooku. Video prijenosi neopreznih vožnji postali su česti u zemljama Balkana te se nesreće redovito događaju.

U svibnju 2018. osmero rumunjskih radnika i njihov vozač smrtno su stradali u susjednoj Mađarskoj u sudaru s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera dok su se snimali kamerom. 

Rumunjska vlada najavila je hitno donošenje zakona kojim bi se drastično povećale kazne za ljude koji se igraju s mobitelima u vožnji.