Podijeli članak

Vlade Divac podnio je ostavku na mjesto generalnog menadžera Sacramento Kingse.

Sacramento, koji ni ove sezone nije uspio da se domogne play-offa, 14. sezonu za redom, objavio je na svojoj stranici da je Divac podnio ostavku.

"Bila mi je čast i privilegija da radim kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i nevjerojatnim kolegama s kojima sam imao zadovoljstvo da surađujem tijekom svog mandata. Sacramento i Kingsi će uvijek imati posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti", poručio je Divac.

Njega će, za sada, mijenjati Džo Dumars, doskorašnji savjetnik, ali će on biti uključen i u potragu za novim generalnim menadžerom, prenosi RTS.

"Ovo je bila teška odluka, ali vjerujemo da je ovo najbolji put da napravimo pobjednički tim koji naši navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladu na liderstvu, posvećenosti i teškom radu na terenu i van njega. On će zauvijek biti dio obitelji Kingsa", izjavio je vlasnik Vivek Ranadivé.

Divac je u Sacramento došao 2015. godine kao savjetnik. Iste godine postao je potpredsjednik košarkaških operacija i generalni menadžer.