Podijeli članak

Srednja ekonomska škola Livno, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vladom Republike Hrvatske, realizirala je projekt nabave i modernizacije informatičke opreme u školi.

Kako su istaknuli iz te škole, vrijedna donacija iskorištena je za unaprjeđenje nastave informatike prvenstveno u novim nastavnim planovima i programima u zanimanjima poslovna informatika i programer.

Zanimanja poslovna informatika i programer, kažu, realizira se kroz projekt "Oracle akademije" koji je globalni obrazovni program prisutan u više od 145 zemalja širom svijeta u kojemu godišnje sudjeluje više od 2 milijuna polaznika.

Istaknuli su da "Oracle" obrazovni program pruža učenicima priliku za ovladavanjem programskim znanjima u programskim jezicima Java, SQL i PL/SQL, dizajnu baza podataka itd., razvijajući vještine važne za IT karijeru. 

Učenici završetkom tog obrazovanja imaju priliku postati osposobljeni za polaganje stručnih certifikata "Oracle akademije", a Srednja ekonomska škola je jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini koja učenicima nudi mogućnost ovakvog stručnog obrazovanja.