Podijeli članak

Tagovi

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u utorak u Mostaru ponovo je uputila poziv svim gradovima i općinama u HNŽ-u, koji to do sada nisu učinili, da se registriraju i apliciraju na natječaj Federalnog zavoda za zapošljavanje namijenjen sufinanciranju prijema pripravnika, koji će biti objavljen u petak, 28. veljače 2020. godine.

Istaknuto je jedinstveno stajalište svih članova Vlade kako se samo zajedničkim naporima županijskih i lokalnih vlasti mogu stvarati uslovi za zapošljavanje mladih i njihov ostanak na ovim prostorima, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Također je naglašeno kako će se Vlada, njezina ministarstva i druga županijska tijela uprave aktivno uključiti i prijaviti na novi natječaj Federalnog zavoda kako bi se, eventualno, povećao broj pripravnika koji će stjecati prva radna iskustva u tijelima Vlade.

Nakon što je Vlada na sjednici razmotrila i prihvatila Informaciju o provedbi javnog poziva za prijam pripravnika u županijska tijela uprave, upravne organizacije i druge službe, tijela i institucije HNŽ-a, istaknuto je da je briga za mlade visokoobrazovane osobe u vrhu prioriteta rada Vlade koja je, samo tijekom ovoga mandata, primila oko 600 pripravnika, prenosi Mostarski.ba. 

“Činjenica kako su se na posljednji natječaj za prijem 100 vježbenika prijavila 582 kandidata, upućuje na potrebu zajedničkog djelovanja s gradovima i općinama u HNŽ, kako bi što većem broju mladih osoba bilo omogućeno obavljanje jednogodišnjeg pripravničkog staža”, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.